Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

What came first, the music or the misery?




”Τι ήρθε πρώτα η μουσική ή η μελαγχολία; Άκουγα ποπ μουσική επειδή ήμουν μελαγχολικός ; Ή μήπως ήμουν μελαγχολικός επειδή άκουγα ποπ μουσική;”
Αναρωτιέται σε πρώτο πλάνο ο John Cusack σε ένα αγαπημένο έργο.
Τι ήρθε πρώτα η μοναχικότητα ή η απογοήτευση; Ποια από τις δυο με οδήγησε στην άλλη;
Μοναχικοτητα, να προτιμάς την παρέα του εαυτού σου από αυτή των φίλων σου, απογοήτευση όταν κάθε τι καινούριο σε κάνει να σκέφτεσαι το προηγούμενο.Αντιμετώπισε τες και τις δυο, η ποιο δυνατή πρέπει να είναι που ήρθε πρώτη.Νικημένος και στις δυο περιπτώσεις, αναλογίζεσαι έχει καμιά σημασία; Ίσως έχει όταν προσπαθείς να βρεις την αρμονία μέσα σου. Όταν τα άγρια ξημέρια, καταφέρνουν να βγουν στην επιφάνεια αυτά που αποφάσισες σε μια μάταιη επίδειξη δύναμης να κρύψεις μέσα σου. Κόσμος και μουσικές όσο καλά σε υπηρετούν όσο διαρκούν άλλο τόσο σε απογοητεύουν όταν τελειώνουν, ταΐζοντας έτσι την μοναχικότητα και επειδή η ίδια αγάπη τις γέννησε, αυτή με την σειρά της ταΐζει την απογοήτευση. Πλέον έχω συμφιλιωθεί μαζί τους, είναι η πιο σταθερή μου παρέα, αυτή που δεν θα με απογοητεύσει.

4 σχόλια:

  1. Γιατί τόση απαισιοδοξία? Ο κόσμος και οι μουσικές δεν ειναι πεπερασμενες, κι έτσι αν κάτι σε απογοητεύει και σε στρέφει στη μοναχικότητα, παντα παραμονεύει κάτι καινούργιο για να τα νικησει και τα δυο!. Καλό βράδυ και χαμογέλα! Μπήκε η άνοιξη, ακόμη και απ τα κλειστά παράθυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απαισιοδοξία Elli (από χαμόγελα άλλο τίποτα)αλλά μια στροφή της συμπεριφοράς μου, που η απάθεια μου απέναντι της μου προκαλεί έκπληξη.
    Σε ευχαριστώ για το πέρασμα σου.Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικώντας χανόμαστε πάντα σε αμίλητες μάχες..

    Τα άγρια ξημέρια ανηκουν δικαιωματικα στους βαθια ανθρωπινα ωραιους..ειναι η διαδρομή επίπονη αλλα η εξοδος ειναι μια.!Συμφιλιωμενος με τον εαυτο σου και με τα πιστευω και τα βαθυτερα θελω σου ετσι να πορευεσαι..και μην ξεχνας ποτε πως δεν ειναι τυχαιο που η μερα βρισκεται αναμεσα σε δυο νυχτες..και το πιο βαθυ σκοταδι μια ωρα πριν το χαραμα..!! Όμορφο βραδυ ευχομαι απο ψυχής.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ Μαρία μου που σε αυτή την διαδρομή είσαι μια από τις φωτεινές στάσεις.
    Να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή